Vegan cupcakes (en pannenkoeken horror)

Ja, die bestaan en ze zijn heerlijk!
Deze week wordt mijn baby neefje geboren en om dat te vieren mag ik voor de visite cupcakes bakken. Een leuk alternatief op de ouderwetse beschuit met muisjes (die iedereen ondertussen wel een keer zat is volgens mij?). Het recept voor deze cupcakes is niet helemaal van mij, maar ik heb het wel gepimped en ik ga het deze week met jullie delen πŸ™‚

Dan de pannenkoeken horror. Mijn soon to be baby neefje heeft ook al een grote broer en zus:
IMAG0842
Deze hebben afgelopen weekend bij ons gelogeerd en na een middag pret in de sneeuw en op de kinderboerderij was het tijd voor avondeten. Het was mijn beurt om te koken dus het moest iets vegans worden. Mijn nichtje had wel zin in pannenkoeken. In haar eetstoel zat ze in de keuken goed toe te kijken hoe dat nou precies moet, dat pannenkoeken bakken, want dat vond ze toch wel een hele ingewikkelde klus. Vervolgens bedacht mevrouw dat ze geen zin meer in pannenkoeken had en een boterham wou. Eenmaal aan tafel wou ze toch wel weer een pannenkoek, maar na één hap zat ze vol (jaja, maar een snoepje kon er nog wel bij). Kortom, wij zaten met een enorme stapel heerlijke pannenkoeken waar we de volgende dag ook nog mee konden ontbijten en die ook nog is een stuk gezonder zijn dan de ‘normale’ pannenkoeken πŸ™‚

Gelukkig hebben we zelf nog geen kinderen, want ik vind het veel te leuk om te experimenten in de keuken en ik heb het idee dat kinderen dat niet kunnen waarderen. Daarnaast is het ook erg fijn om de vrijheid te hebben om te gaan en staan waar je wilt πŸ™‚ Maar een weekend lekker moederen is af en toe wel fijn!

Advertenties

2 thoughts on “Vegan cupcakes (en pannenkoeken horror)

  1. Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe neefje! Ben heel benieuwd naar het recept voor de cupcakes. Vegan pannekoeken maak je met bananen, toch?

  2. Bedankt πŸ™‚

    Nee zonder banaan, uit mijn hoofd ging er in: Volkoren tarwemeel, klein beetje zout, vanille, soja melk en heel veel agave siroop.

Hier mag je reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.