Een feestje met aangebrande falafel

Afgelopen donderdag waren Mark en ik 4 jaar samen. Geen bijzonder getal, maar we vinden het leuk om er bij stil te staan. Om jullie te vertellen wat we hebben gedaan heb ik een soort fotodagboekje van de dag gemaakt,.

PhotoGrid_1378659230335
Voordat ik naar school ging heb ik thuis een grote bos zonnebloemen en een zak pepernoten neergezet voor Mark. Het is natuurlijk nog veel te vroeg voor pepernoten en eigenlijk is het schandalig dat ze in de winkel liggen, maar 4 jaar geleden bakte ik op die dag een pepernotentaart en ik vond het een leuke referentie. (De pepernootjes zijn dit weekend trouwens schaamteloos opgesnoept.) Toen ik thuis kwam stond er voor mij ook een grote bos bloemen op tafel, dus zo hadden we ineens een lekker fleurige woonkamer.

PhotoGrid_1378659389704
Het was supermooi weer dus we zijn lekker het terras opgegaan voordat we uit eten gingen. We hebben gegeten bij eetbar appeltjes van oranje, een heel gezellig restaurantje in de walstraat in Enschede. Ik had op de kaart gezien dat ze heel veel vegetarisch en lactosevrije gerechtjes hadden dus ik dacht dat we hier wel goed konden eten samen. De bediening was echt super vriendelijk en het zag er heel leuk uit binnen. Lekker fleurige kunst aan de muur en veel felle kleuren.

PhotoGrid_1378659540130
Het idee van appeltjes van oranje komt neer op een soort Hollandse tapas. Er staan verschillende gerechtjes op de kaart en ieders kiest er 2 (of meer als je echt enorme honger hebt) en die deel je dan met je tafelgenoten. Wij kozen voor pappadums, olijven, falafel en aardappeltjes. Bij de falafel zou een yoghurtsausje geserveerd worden. Ik gaf aan dat ik vegan eet en na even navragen kwam de serveerster me vertellen dat dat wel goed kwam. Allereerst kregen we de pappadums met een dipje en de olijven. De pappadums waren erg lekker, de olijven vielen tegen. Ik heb ze uit de supermarkt wel is lekkerder gehad. Daarna kwam de falafel en de gebakken aardappeltjes. Helaas toch een yoghurtsausje bij de falafel en ik had geen zin om te zeuren dus ik heb ze maar zonder sausje gegeten. De falafel is op de foto trouwens te zien als het zwarte gat in het stoommandje. Ik heb geprobeerd er een duidelijke foto van te maken, maar ze waren zo intens donker dat dat niet lukte. Jammer genoeg was de falafel veel te lang gebakken (of misschien gefrituurd), ze waren tot bijna in het midden zo hard en droog als steen. De aardappeltjes waren dan wel weer ok, maar niet bijzonder. Al met al vond ik het eten niet heel erg bijzonder en ik had nog steeds honger na deze gerechtjes. Heel veel meer stond er niet op de kaart dat ik kon bestellen. Mark bestelde nog wat kipspiesjes (die volgens hem dan wel weer echt goed smaakten) en ik at ’s avonds thuis een zak chips leeg.
Ik denk dat je voor een patatje prima naar appeltjes van oranje toe kunt, maar ik zou er niet meer heengaan voor een etentje.

PhotoGrid_1378659836861
Donderdag was ook de eerste dag van Gogbot, een soort kunstfestival in het centrum van Enschede. Hier hebben we de meest vreemde dingen gezien. Het thema van dit jaar was erotiek. Ik heb geprobeerd om de minst verontrustende dingen op de foto te zetten. De tentoonstelling vind plaats op de oude markt (waar afgelopen jaar het glazen huis van 3fm stond) en in de kerk die daar staat. Het meest veemde dat ik gezien heb was denk ik de pornofilmes die geprojecteerd werden op de binnenmuren van de kerk en een grote tent naast de kerk van een fabrikant van seksspeeltjes die live gedemonstreerd werden (en die tent stond bomvol hoor, had ik niet verwacht). Op de foto’s zie je een auto die helemaal gevuld is met water en vissen die rond rijdt en mensen natspuit, paaldansende robots (nouja, echt paaldansen was het niet hoor), een groot ronddraaiend pistool en een schedel gemaakt van een grote zeepcontainer. Ook zie je een kunstwerk van Art van Triest, een 3D-geprint wapen in 3 delen die steeds bewegen. Iedere twee minuten hangen de delen in een rechte lijn waardoor ze een wapen vormen en op dat moment volgens de wet even illegaal zijn in Nederland. Dit was mijn favoriete kunstwerk op Gogbot, samen met nog een ander kunstwerk van de zelfde kunstenaar dat ik niet op de foto heb kunnen zetten.

Het was jammer dat het eten zo tegen viel, maar we hebben een hartstikke leuke dag gehad. Vieren jullie dit soort dagen ook? Of gaan ze ongemerkt voorbij?

Advertenties

7 thoughts on “Een feestje met aangebrande falafel

  1. Wat jammer! Ik vind Appeltjes van Oranje juist heel leuk, maar bij mij was de falafel ook niet zwart gelukkig. Ik denk dat je voor vegan food het beste naar Het Paradijs kan gaan, van wat hier in de buurt is dan. Ik vind de vega opties bij de meeste restaurants hier al vrij matig eigenlijk. En ik was donderdag ook bij Gogbot!

    • Ik had ook jou blog erover in gedachten en was heel benieuwd. Misschien moet ik ze nog een kans geven hoor, maar dan over een tijdje ofzo. Ik ben wel echt heel erg benieuwd naar het paradijs, Misschien ga ik daar met mijn verjaardag wel eten :). Wij zijn trouwens volgens mij best vaak op dezelfde plek zonder dat we elkaar tegenkomen, gek.

Hier mag je reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.