Shepherd’s Pie (net echt!)

Dit gerecht at ik voor het eerst op tweede kerstdag, maar toen vond ik dat het nogal wat aan smaak miste. Deze week heb ik er mee geëxperimenteerd en ik denk dat het zo lekker is geworden dat je er vleeseters mee voor de gek kunt houden.
Helaas ben ik vergeten om foto’s te maken (het was al op voordat ik er aan dacht), dus qua vormgeving verdient deze blog geen schoonheidsprijs maar je moet me maar gewoon geloven als ik zeg dat het supersupersuper lekker is en je het echt zeker weten een keer moet proberen!

Shepherd’s pie
Voor 4-6 personen

Ingrediënten
– olijfolie
– 1 teen knoflook
– 3 laurierblaadjes
– 1 theelepel gemalen kruidnagel
– 1 eetlepel tijm
– gehakt kruiden
– 1 flinke winterpeen
– 2 uien
– 2 preien
– 180 gram vegan rulgehakt
– 1 blik linzen (uit laten lekken)
– 1 pak tomatenblokjes
– 700 gram aardappelen
– vegan boter
– paneermeel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.Snijd de winterpeen in de lengte door en snij vervolgens in plakjes. Snij de prei in ringen en snipper de uitjes. Schil de aardappels en breng ze aan de kook en kook goed gaar. Vang bij het afgieten wat van het kookvocht op in een pannetje. Zet twee pannen op het vuur en verwarm in beide pannen een scheut olie. In één pan fruit je de ui. Als de ui glazig begint te worden voeg je de knoflook, wortel en tijm toe. Roerbak dit 6 minuten. In de andere pan bak je het rulgehakt, waarbij je naar smaak gehakt kruiden toevoegt. Doe de prei bij de wortels en bak dit nog een minuut mee. Doe vervolgens het rulgehakt, de linzen, de tomatenblokjes, laurierblaadjes en kruidnagels erbij en roer goed door. Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur 15-20 minuten sudderen. Breng ondertussen het kookvocht van de aardappels aan de kook en smelt hier 25 gram boter in. Voeg naar smaak peper en zout toe. pureer de aardappels en voeg zoveel van dit mengsel toe als dat je lekker vind (hoe meer hoe smeuïger). Wanneer de kooktijd voorbij is verwijder je de laurierblaadjes uit de pan (tenzij je het niet erg vind als je deze tijdens het eten tegenkomt, dan kun je ze voor extra smaak rustig laten zitten) en doe je het mengsel in een grote ovenschaal. Spreid hierover heen de aardappelpuree uit en strooi hierover paneermeel. Verdeel er wat kleine klontjes boter over en zet het in de over. Na 25 minuten is je pie klaar.Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s