First time

Voor alles is een eerste keer, maar hoe ouder je wordt hoe minder eerste keren je lijkt te hebben. Dat maakt het vaak extra leuk als je er een hebt (niet de slechte dingen natuurlijk, daar heb je liever nooit een eerste keer van) en vandaag had ik een hele leuke!

In oktober kocht ik een versapers slowjuicer. Eén van mijn beste keukenaankopen tot nu toe, of in ieder geval de meest gebruikte. In december kreeg ik via Twitter de vraag van de mensen van versapers of ik aanwezig zou willen zijn bij de lancering van hun boek Slow! met een lunch. Mijn eerste uitnodiging als blogger! Ik vond dat natuurlijk hartstikke gaaf en heb ja gezegd, en vandaag was het dan zover!

Bijna ging het feest niet door, omdat ik afgelopen weekend buikgriep kreeg, maar vanochtend besloot ik toch maar gewoon in de auto te stappen want dit was een eerste keer die ik niet wou missen. Dus ik reed richting Utrecht, waar de lancering plaats zou vinden in een restaurant in een park. Ik heb een wat gedateerde (net niet antieke) navigatie die me vertelde dat ik ruim op tijd aanwezig zou zijn, maar toen ik er bijna was raakte hij helemaal in de war en stuurde me de verkeerde kant op. Natuurlijk kwam ik toen ook nog in de file terecht waardoor ik uiteindelijk meer dan een half uur te laat aan kwam bij het restaurant. Dus het was ook meteen de eerste keer dat ik schandalig te laat aanwezig ben bij een gebeurtenis waar ik als blogger ben uitgenodigd (een minder leuke eerste keer). Gelukkig waren ze nog niet begonnen, want door het slechte weer waren er meer mensen te laat.

De presentatie was in een mooi zaaltje en lekker sfeervol aangekleed met verse groenten en fruit als decoratie. Ik denk dat de presentatie vooral bedoeld was voor mensen die nog niet zo bekend zijn met slowjuicen, want ik hoorde eigenlijk niks nieuws maar het was wel leuk om even te zien en horen.

Lunch menu

De lunch bestond uit een aantal gangen en alles was bereid met behulp van de slowjuicer. En hoewel ik een groot fan ben van de slowjuicer ga ik toch eerlijk zeggen dat er een aantal dingen tussen zaten die ik niet lekker vond, hoe creatief ze ook waren. Helaas was niet alles vegan, dus ik heb niet overal van kunnen proeven. Gelukkig zaten er ook dingen tussen die ik wel lekker vond.

Spreads

Deze spreads waren gemaakt van het pulp dat uit de slowjuicer komt. Op Pinterest heb ik al verschillende voorbeelden voorbij zien komen van mensen die koekjes en cake bakken van het pulp uit de slowjuicer, maar ik had er nog nooit aan gedacht dat je het ook kunt gebruiken om broodbeleg te maken. Bij mij komt de pulp toch meestal in de wormenton terecht. Ook een hele goede plek natuurlijk, want ook zo wordt er niks verspild. Ik kon helaas niet alle spreads proeven omdat er een paar met mayonaise waren gemaakt, maar de spreads van olijven en die van rode bieten smaakten in ieder geval erg goed. Dit is iets waar ik ook zeker zelf mee ga experimenteren. Ik eet eigenlijk nooit brood, maar vind het wel heel gezellig om op een zaterdagavond wat lekker hapjes op tafel te zetten, met zelfgemaakte spreads is dat nog leuker.

Bonbon

Van deze bonbons was ik echt heel erg onder de indruk. Ze zijn natuurlijk niet helemaal met de slowjuicer gemaakt, maar hierbij is wel weer gebruik gemaakt van de pulp die eruit komt. De linker zijn gemaakt van pure chocola en (als ik het goed onthouden heb) pulp van cranberrie en rode biet. De rechter hebben een binnenkant van framboos en iets dat ik vergeten ben en een buitenkant van witte chocolade en kokos. De laatste was volgens mij de favoriet van de meeste aanwezigen.

Aan het einde van de lunch kreeg iedereen het nieuwe boek mee naar huis. Ik ben op dit moment druk bezig met studeren voor de tentamens, maar zodra die achter de rug zijn ga ik dit boek van voor tot achter lezen. Ik heb er uiteraard al even in gebladerd en ik vind het er erg leuk uitzien. En het mooiste is dat hier niet alleen saprecepten in staan, maar ook recepten voor bijvoorbeeld ijs en dingen die je kunt maken van de pulp. Wanneer ik het boek uit heb ga ik een review schrijven, en misschien dat ik ook een boek weg ga geven in een winactie. Zouden jullie dit boek graag winnen?

Advertenties

One thought on “First time

  1. Pingback: Winactie Slow! | de wannabe vegan

Hier mag je reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.