Vastentijd

Afgelopen weekend vierde Nederland carnaval. Mark en ik hebben ons verscholen in Duitsland waar we op Valentijnsdag de verjaardag van zijn moeder vierden. Ik denk niet dat je twee mensen gaat vinden die een grotere afkeer hebben van carnaval dan wij. En ik kom nog wel uit een Katholiek gezin! Maar zo weinig als ik in god geloof (helemaal niet), zo weinig heb ik ook met carnaval.

Vorige week vroeg een collega of ik mee wou doen met vasten. Alles in mij schreeuwde meteen nee, ik vier geen carnaval, ik geloof niet in god, waarom zou ik gaan vasten? Zij vierde ook geen carnaval, maar is wel van mening dat we met zijn allen eigenlijk veel te veel eten van wat niet goed voor je is. Ik dacht terug aan mijn goede voornemens, mijn plan om alles beter te gaan doen wat gezondheid betreft en hoewel ik daar nog steeds mee bezig ben, smokkel ik heel vaak. Ik dacht aan alle keren dat ik de regels zo wist te buigen dat ik toch kon snoepen (vaker dagelijks dan wekelijks) en de schuldgevoelens die dat meebrengt en voor ik het wist zei ik ‘Ja, ik doe mee!’

Het idee is dat we 40 dagen lang, tot pasen, niet snoepen en geen alcohol drinken. Ik, altijd op zoek naar een uitdaging, trek het iets verder. 40 dagen geen suiker (dat wil zeggen toegevoegde, geraffineerde suikers), geen alcohol, geen chips, koekjes, snoepjes en ga zo maar door. En ik wil weer proberen volledig vegan te eten. Maar wel met twee uitzonderingen. Op 25 februari is Mark jarig en op 1 maart viert hij zijn verjaardag, en dan wil ik met hem proosten en een gebakje eten. Maar verder wordt het dus even back-to-basic.

Ik hoop dat dit me zal motiveren om weer op een gezondere manier met voeding om te gaan en om weer wat meer de keuken in te duiken voor salades en gezonde maaltijden. Afgelopen weekend testte ik alvast een raw vegan taart die helemaal binnen de leefstijl van de komende 40 dagen past, het recept vond ik op Pinterest en zal ik vrijdag met je delen.

Foto credits: 1

Advertenties

Hier mag je reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.