Guess who’s back?

IMG_6293

Shame
Ruim 2,5 jaar is het geleden dat ik mijn laatste post schreef. Schandalig! Nou was ik altijd al niet die consequente blogger, maar dit is wel een heel groot gat.

Er is ontzettend veel gebeurd (waar ik jullie niet mee zal vervelen), waardoor ik gewoon echt niet aan het schrijven toe kwam. Maar vorig jaar, begin december, schreef ik heel dapper op mijn Facebookpagina dat ik nu toch echt weer zou beginnen. Ik was net bevallen en dacht dat ik zeeën van tijd zou hebben in mijn verlof, want baby’s slapen megaveel. Toch? En na mijn verlof zou ik een dag minder gaan werken zodat ik ook nog zeker een paar posts per week zou kunnen schrijven.

Cry baby cry
Helaas bleek Colin (zo heet ie, die firstborn van ons) een huilbaby. En niet zomaar een, hij huilde 16 uur per dag. Elke dag. Je begrijpt, wij waren afgepeigerd. Nu, een jaar later, weten we nog steeds niet waarom hij zoveel huilt. Nog steeds krijst hij alle nachten door en nog steeds zijn wij afgepeigerd, maar ik ben toch wel weer toe aan wat geschrijf. Ik ga geen beloftes doen over hoeveel er geschreven gaat worden en ook nog niet waarover, maar ik verwacht dat ik ook wat moeder dingen ga schrijven want dat is nu een groot onderdeel van mijn leven :).

Hoe is het nu?
Op dit moment ben ik geen wannabevegan meer, maar een echte vegan! Niet perse by choice. Een van de redenen waarom Colin zo slecht in zijn velletje zit bleek een koemelkallergie en een ei-allergie. Omdat ik borstvoeding geef eet ik die dingen dus ook niet meer. Inmiddels al ruim een half jaar niet meer. Niet dat ik het daarvoor heel veel at, maar hij reageerde enorm op het kleinste beetje. En het bevalt me eigenlijk heel goed. Maar no worries, ik ben nog steeds niet toegetreden tot de vegan politie dus ik zal niemand veroordelen op wat hij in zijn mond steekt. Anders zou het bij ons thuis, met een echte omnivoor, heel snel heel ongezellig worden denk ik.

Misschien valt het jullie op aan dit schrijven, misschien ook niet, maar mijn brein is veranderd in een soort pulp door het enorme slaapgebrek en alle stress rondom de gezondheid van onze kleine man (daarover schrijf ik misschien nog wel is). Ik heb in ieder geval wat moeite met aandacht en concentratie, waardoor ik wat minder mooi samenhangend kan schrijven. Maar dit wordt vast weer beter als we ooit weer slaap krijgen.

Shout out
Nog even een hart onder de riem voor alle papa’s en mama’s met een huilbaby: jullie rocken! En ja, jullie kunnen dit. Jullie kunnen het volhouden en jullie komen erdoor! Ik ben trots op jullie allemaal, stel bikkels.

Het is in tekst niet uit te drukken wat het hebben van een huilbaby betekent, en als je er geen ervaring mee hebt is het ook bijna niet voor te stellen. Ik twijfel nog of ik hier een onderwerp aan wil wijden omdat wij zelf op verschrikkelijk veel onbegrip zijn gestuit, maar ergens is dat ook nog een heel gevoelig onderwerp voor mij. Wie weet over een tijdje, en wie weet nooit (welkom in mijn wispelturige brein).

Baby/peuter/kleuter foto’s
Voor iedereen die het stom vind om naar de foto’s van kinderen van een ander te kijken, troost je. Wij, significant other en ik, hebben afgesproken geen foto’s te delen waar Colin herkenbaar opstaat. En omdat foto’s van zijn achterkant voor ons nou eenmaal niet zo interessant zijn maken we die bar weinig. De foto bij deze post is echter een uitzondering op de regel, want kijk hoe mooi! Alle credits voor dit prachtige plaatje zijn voor Studio Cake Smash.

Advertenties

2 thoughts on “Guess who’s back?

  1. Pingback: De eerste post van 2018! | de wannabe vegan

  2. Pingback: Een bijna vegan meisje? | de wannabe vegan

Hier mag je reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.